x
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Filtre
{{ CAT. NAME }}
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat
3 4

İzolasyon Malzemeleri Nelerdir?

İzolasyon malzemeleri yalıtım tekniklerinin uygulanmasını sağlayan yardımcı ürünlerdir. Örneğin yüksek ısıya maruz kalan alanlara izolasyon uygulaması yapmak için yüksek ısı silikonuna ihtiyacınız var demektir. Onlarca izolasyon malzemesi bulunmaktadır. Bunlar dışında izolasyon malzemesi üreten birçok firma bulunmaktadır. Abc sealants , selsil , wacker ,soudal bunlardan başlıcalarıdır. Bazı izolasyon çeşitleri ise şu şekildedir ;

Isı İzolasyonu ,Ses İzolasyonu,Su İzolasyonu,Yangın İzolasyonu. 

İzolasyon malzemeleri, birçok alanda ihtiyaç duyulan izolasyon uygulamalarını kusursuz bir halde tamamlamayı sağlayan malzemeler bütünüdür. Farklı kimyasal maddelerden, sıvı ve alaşımlardan oluşan izolasyon malzemelerinin temel amacı kullanıldığı alanları, yapıları su, ısı ve ses gibi dış etkilerden korumaktır. Isı yalıtımı malzemelerinin, ses yalıtımı malzemelerinin, su yalıtımı malzemelerinin gereksinimleri ve kullanım alanları farklılaştığı için onlarca izolasyon malzeme çeşidi mevcuttur. İzolasyon malzeme çeşitleri genel olarak;

  • Silikon Yapıştırıcı Mastik
  • Membran Kimyasal Silikonlar
  • Cam Yünü
  • Taşyünü
  • Poliüretan Köpükler
  • Polietilen Köpükler
  • Silikon Köpükler
  • Cam Köpüğü
  • Fenol Köpüğü
  • Hızlı Yapıştırıcılar
  • Genleştirilmiş Mantar
  • Strafor Köpük
  • Ahşap Yünlü Levhalar
  • Ahşap Lifli Levhalar
  • Extrüde Polistren
  • Sızdırmazlık Elemanları
  • Kimyasal Dübeller
  • Silikon Tabancası olarak bilinmektedir. 
  •  

Bu saydığımız izolasyon malzemelerin içerisinde birebir izolasyonu sağlamayan izolasyon uygulaması yapıldığında kullanılan malzemeler de mevcuttur. Örneğin ısı yalıtımı için kullanılan poliüretan köpüğü eşit ve ince pürüzsüz bir tabaka olarak uygulamaya çalışırken silikon tabancası kullanılmaktadır.

 

İzolasyon Nedir ? En İyi Yalıtım Malzemeleri Nedir ? İzolasyon Çeşitleri Nelerdir ?

İzolasyon diğer adıyla yalıtım binaları ve bulunduğunuz ortamı dışarıdan gelen olumsuz durumlardan korumak için yapılan uygulamalardır. İzolasyona kısaca yapıları korumak için oluşturulan bariyerdir desek yanlış olmaz . İzolasyon bizi kışın soğuktan yazın sıcaktan koruyan , ortama dışardan gürültü girmesini sağlayan ve böylece insan hayatını kolaylaştıran bir tekniktir. İzolasyonun çeşitleri bulunmaktadır ve bu çeşitler uygulamak için farklı teknikler ve ürünlere ihtiyaç duyulur.

Silikon Mastikler

Silikon mastik, halk arasında silikon dolgu macunu, sızdırmazlık gibi isimlerle bilinen izolasyon ürünüdür. Tüm izolasyon çeşitlerinin neredeyse hepsinde kullanılan silikon mastikler ise duşakabin su yalıtımından kapı ve pencere izolasyonuna ısı yalıtım izolasyon uygulaması dahil çok kapsamlı alanlarda farklı özelliklerde yer almaktadır. Bu sıklıkla tercih edilen silikon mastikler her kullanıldığı alan için istenilen gereksinimlere uygun imal edilmiştir. Solvent içermeyen silikon çevre dostu bir izolasyon malzemesidir. Silikon kullanım esnasında ve kuruma kürlenme işleminden sonra yine elastikiyetini korumaktadır. Mastik ise kuruduktan sonra sertleşir. 

 

Akrilik bazlı silikon, su bazlı silikon, genel amaçlı silikon, asetoksi bazlı silikon, nötr silikon, asetik bazlı silikon olmak üzere hammaddelerine göre silikon mastik çeşitleri mevcuttur. İzolasyon uygulamalarında kullanılan silikon mastikler inşaat sahalarında, kompozit dış cephe kaplama uygulamalarında, duşakabin banyo işlerinde, tezgah fayans aralarında, yangın koruma uygulamalarında ve daha birçok alanda kullanılmaktadır. Dış cephelerdeki kullanılan izolasyon malzemeleri uv ışınları ve güneş ışığına karşı oldukça dayanıklıdır. 

 

Silikon mastikler, hava koşullarından, UV ışınlarından, aşırı sıcaklardan etkilenmeyecek kadar etkili kimyasal bileşenlerdir. Silikon mastikler genel olarak kullanıldığı alanlarda sızdırmazlık elemanı ve yüksek mukavemet görevini üstlenmektedir. Kalıcı esnekliğe sahiptirler. Rutubet, küf oluşumunu engellemektedir. Su ve farklı sıvılarla teması halinde silikon mastiklerin yapısında değişiklik olmamaktadır. Su yalıtım silikonu genellikle duşakabin uygulamalarında, havuz uygulamalarında kullanılmaktadır.Silikon ve mastik izolasyon uygulamalarında genellikle yapıştırma ve derz dolgu işlemlerinde kullanılmaktadır.

 

Silikon mastik kullanımında silikonu kullanacağınız yüzey kuru ve pürüzsüz olmalıdır. Temiz yüzeylerde silikon mastik uygulaması yapılmalıdır.  Silikon tabancası yardımı ile silikonu daha hızlı ve kolayca sürebilirsiniz. Tabanca kullanma işleminden önce silikon mastiğin ucunu çapraz bir şekilde kesmeniz gereklidir. Bu işlem silikonun derz boşlukları gibi alanlara daha kolay girmesini sağlamaktadır. 

 

Silikon yüzeye uygulandıktan sonra boyama işlemi sağlanabilir. Ancak mastik çeşitleri boya tutmaz. Bu sebeple uygulama alanınız ile uyumlu görüntü oluşturması için şeffaf mastik veya uygulama alanınızın rengiyle uyumlu renkli mastik kullanmalısınız. Şeffaf silikon ve şeffaf mastik sektörde diğer silikon mastik renklerine oranla daha sık kullanılmaktadır. 

 

Silikon, mastik, poliüretan köpük ve kimyasal dübel gibi bir çok izolasyon malzemesi kullanımı kolaylaştırmak için genellikle silikon tabancası, mastik tabancası ve kimyasal dübel tabancası ile kullanılmaktadır. Yapıştırma ve dolgu işlemlerine en basite indirgeyen tabanca çeşitleri her izolasyon malzemesi için özel üretilmektedir. Kartuş mastik, sosis mastik gibi izolasyon ürünleri ile genel silikonların aynı silikon tabancası ile kullanımı oldukça zordur. Bu tür mastik çeşitleri için mastik tabancası kullanılır. Sosis mastik  tabancasının farkı ise sosis mastiğin ambalajının diğer silikonlara göre daha ince bir yapıya sahip olmasıdır. 

 

Silikon Mastik Çeşitleri

Silikon mastik çeşitleri nötr silikon ve asidik silikon ana silikon çeşidi olmak üzere birden çok silikon ürününü bünyesinde barındırır. Nötr silikonlar alüminyum kompozit kaplama, cam, plastik pvc ve daha bir çok alanda kullanılmaktadır. Nötr silikon sertleştikçe alkol salgılar ve herhangi bir kokusu yoktur. Asidik silikon mastikler ise sertleştikçe sirke kokar ve asit salgılar. Nötr silikona göre daha serttir ve hızlı kürlenir. Diğer silikon çeşitleri ise;

 

Genel Amaçlı Nötr Silikon

 

 

Standart silikon çeşididir. Olumsuz hava koşullarına karşı dayanıklıdır. Sıvı teması olan alanlarda küf önleyicidir. Derz dolgu, yapıştırma, izolasyon ve sızdırmazlık malzemesi olarak kullanılabilir. Genel amaçlı standart yapıştırma ve derz yollarına dolgu işlemi için kullanılır. Kapı, pencere, cam, seramik, mermer ve alüminyum gibi yüzeylerde kullanılmaktadır. Cam balkon, pencere, balkon kapısı gibi güneşi direkt alan yüzeylerde uv ışınlarına karşı dayanım sağlar. Hemen deforme olmaz, uzun ömürlüdür. Nem ve su ile teması halinde olumsuz bir durum oluşturmaz. Rutubet ve küflenmeyi önler. Daha çok yapıştırma işlemi için kullanılır. Pencere izolasyon silikonu olarak da kullanılmaktadır.

 

Isıya Dayanıklı Silikon

 

Yüksek ısıya maruz kalan alanlarda yapıştırma, derz dolgu ve izolasyon uygulamaları için kullanılmaktadır. Elektrikli ev gereçlerinde, otomotiv sektöründe, makine endüstrisinde tercih edilmektedir. Bazı uygulamalarda ise sıvı contanın yerine kullanılmaktadır.  Çok yüksek ısı derecelerine kadar dayanıklıdır.

  

Akrilik Mastik

abc-150-akrilik-mastik.png (115 KB)

 

 

Boyanabilir silikon mastik çeşididir. Kullanıldığı alanlarda genellikle sızdırmazlık ve yapıştırma görevlerini üstlenmektedir. Uzun ömürlü ve esnek yapıdadır. Su bazlı yapıya sahiptir. Kimyasal bileşenleri içerisinde reçine mevcuttur. Akrilik mastiğin suya teması olumsuz sonuçlar doğurabilir. Direkt suyla temasından kaçınılmalıdır. Hem içi mekan hem de dış mekan izolasyon uygulamalarında kullanılabilir. Montaj ve birleştirmelerde sıklıkla tercih edilir.

 

Poliüretan Mastik

Poliüretan mastikler genelde yapılarda izolasyon malzemesi olarak kullanılmaktadır. Kapı ve pencere kasalarının montajında da poliüretan mastik tercih edilmektedir. Poliüretan mastik uygulama alanlarında yüksek sızdırmazlık sağlamaktadır. Tek komponentli kimyasal yapıya sahiptir. Poliüretan mastik izolasyon uygulamasından sonra sertleşir ve akma esneme durumu olmaz. 

 

 Köşe Birleştirmeleri Montaj Yapıştırıcı

 

Ahşap, metal, pvc, mobilya vb alanlarda köşe birleştirmeler için kullanılmaktadır. Ahşap silikon olarak da bilinmektedir. Yüksek mukavemet gücü sayesinde birçok montaj işleminin vazgeçilmez silikon çeşididir. Hızlı kurur ve kürlenir. Zamandan tasarruf ettirir.

 

Duşakabin Silikonu

 

Duşakabin, lavabo gibi alanlarda sıvı geçişini sağlamaktadır. Böylelikle kullanıldığı alanlarda küf oluşumunu ve rutubeti önler. Duşakabin silikonu nemle kürleşir. Duşakabin silikonu, duşakabin sürme kapı rayları arasında kullanımı kolaylaştırır. Polimer bazlı silikon çeşididir. Duşakabin silikonu solvent içermez. Antibakteriyeldir, banyo ve duş alanınızda rahatlıkla kullanılabilir. 

 

Akvaryum Silikonu 

 

Akvaryum silikonu akvaryum camlarını yüksek mukavemet gücüyle birbirine yapıştırıp sabitlemek için kullanır. Akvaryum montajı için oldukça önemlidir. Akvaryum silikonu balıklar için zararlı kimyasalları barındırmaz. Esnek yapısı ile kullanımı kolaydır. Uv ışınlarına karşı dayanıklıdır. Uzun yıllarca sızdırma yapmadan akvaryumlarınızı kullanmanızı sağlar.  

 

Ayna Silikon

Ayna silikonu kullanıldığı ayna, cam yüzeye sürüldüğünde ilk temas eden silikon yüzü hızlıca kurumaya başlar ve dış tabaka daha sonra kurumaya başlamaktadır. Diğer silikon çeşitleri arasındaki en büyük farklı kuruma şeklidir. Diğer silikon çeşitleri dıştan içe doğru kurumaktadır. Korozyona sebep olmaz. Tek komponentli ve kullanımı kolaydır. Pvc doğrama birleştirme işlemlerinde ve cam uygulamalarında da kullanılmaktadır. Aynaya silikon uygulaması için sıklıkla kullanılan ayna silikonu hızlı kürlenir. Uv ışınlarına karşı  oldukça yüksek bir dayanıklılığa sahiptir. 

 

 

Dolgu Derz Yapıştırma Silikonu

 

Derz dolgu silikonları fayans, seramik gibi aralarında boşluk olan yüzeyler için dolgu macunudur. Beyaz silikon, şeffaf silikon derz dolgu silikonu olarak kullanılmaktadır. Duvarda oluşan delikleri doldurmak için, fayans aralarındaki boşluğu kapatmak için kullanılır. Kuruduktan sonra elastikiyetini korur. 

 

Dış Cephe Silikonu

Dış cephe silikonu, cephe sistemlerinde kullanılmaktadır. Alüminyum kompozit panel kaplama uygulamalarında, bina cephe güçlendirme de sıklıkla kullanılmaktadır. Olumsuz hava şartlarına karşı yüksek mukavemet sağlar. Dış cephe izolasyon uygulamasında derz dolgu işlemlerini kolaylaştırır ve sızdırmazlık sağlar. Tüm dış cephe uygulamalarında rahatlıkla kullanılmaktadır. Esnek yapısı ile tüm dış cephelerdeki derz dolgu, montaj ve izolasyon uygulamalarında kullanılmaktadır. Uv ışınlarına karşı dayanıklıdır. Dış cephe silikonu kimyasal yapısı gereği boyanabilir ve dış cephe uygulamalarınıza uyum sağlar. 

 

Silikon Mastik Renkleri

Silikon mastikler çeşitli alanlarda derz dolgu yapmak, izolasyonu sağlamak ya da ürünleri, yüzeyleri hızlıca birbirine yapıştırmak için kullanılmaktadır. Alüminyum, ahşap, pvc, küvet, lavabo,seramik, fayans, metal, ayna vb alanlarda silikon mastikler oldukça sık tercih edilmektedir. Kullanım alanları farklılaştığı için silikon mastiklerin renkleri de kullanıldığı alan için özel üretilmeye seçilmeye başlanmıştır. Yalıtım malzemesi olarak kullanılan silikon mastikler, tadilat için kullanılan silikon mastikler, derz dolgu işlemleri için kullanılan silikonlar, akvaryum silikonları, duşakabin silikonları ve tüm silikon mastik çeşitleri için  genel olarak şeffaf silikon üretilmektedir. Ancak şeffaf silikonlar genel amaçlı silikon olarak daha çok kullanılmaktadır. 

Mastik renkleri derz dolgu işlemlerinde genelde beyaz mastik ve şeffaf mastik olarak tercih edilmektedir. Ahşap uygulamalarda ahşap silikon, altınmeşe silikon, açık meşe silikon kullanılırken, duşakabin silikonu ve akvaryum silikonlarında ise genel olarak şeffaf silikon ve beyaz silikonlar tercih edilmektedir. Siyah silikon, gri silikon gibi mastik renkleri ise inşaat alanlarında, küpeşte uygulamalarında kullanılmaktadır.

Web sitemizde satışa sunulan silikon mastik renkleri;

 

  • Şeffaf Silikon
  • Beyaz Silikon
  • Siyah Silikon
  • Gri Silikon
  • Simli Gri
  • Krem
  • Alüminyum Silver
  • Kahverengi Silikon
  • Altınmeşe Silikon
  • Açık Meşe Silikon 
  • Antrasit Gri Silikon
  • Bronz Silikon
  • Sarı Silikon

 

Silikon renk kartelası oldukça geniştir. Isıya dayanıklı silikon, ayna silikonu, duşakabin silikonu, ahşap silikonu ve tüm silikon çeşitlerinin ihtiyacını karşılamak amaçlı bu denli fazla renkli mastik üretilmiştir. Silikonlar esnek yapıları, yüksek mukavemet gücü, ısı yalıtımına yardımcı olması gibi özellikleri dolayısıyla çok tercih edilirken renkleriyle de artık trend olmaya başlamıştır. 

 

Toptan Silikon Mastik

Silikon mastik kobiler ve atölyeler için sıklıkla tercih edilen izolasyon ürünlerinden biridir. Silikon mastiklerin adet bazlı ve 30 adet adetli koliler halinde satışı mevcuttur. Bu satış seçeneği toptan silikon mastik ürünlerine rağbeti arttırmakla beraber kobi ve atölyeler için bir kar fırsatıdır. Silikon mastiklerin birim fiyatı ile toptan mastik fiyatları arasında epey bir fark bulunmaktadır.

Toptan silikon alımları kobi ve atölyeler için fiyat avantajı sağlamaktadır. Ürünlerin toptan tedariği durumunda değişken kur kaynaklı oluşan yüksek fiyat farklarından olumsuz etkilenmemektedir. Ürünler renk, ölçü gibi özellikleriyle toptan silikon fiyatlarını da etkilemektedir. Adet bazlı siparişlerde uygulanan iskonto ile toptan silikon siparişlerinde  uygulanan iskonto oranı farklıdır. 6 koli ve üzeri toptan silikon mastik siparişlerinde ücretsiz kargo imkanı sunmaktayız. Toptan şeffaf silikon fiyatları da adet bazlı şeffaf silikon fiyatlarına oranla işletmeler için daha karlıdır. Toptan silikon siparişlerinizde ürünleriniz fabrikadan gönderilir ve en yeni üretim tarihli silikon mastikler temin edilir. Böylelikle toptan aldığınız silikon mastiklerin raf ömrü çok uzun süreli olmaktadır. Uygulama imkanı bulamadığınız silikon mastikleri depolarınızda muhafaza edebilirsiniz. Kullanım aşamasında ilk günkü gibi yüksek mukavemetli ve dayanıklı olacaktır. Elastikiyetini koruyup uygulamalarınızda yüksek performans ve verim sunacaktır. 

Firmamız fabrikadan direkt satışlarla toptan silikon mastik fiyatlarını en uygun halde sizlere sunmaktadır. 5 koli ve üzeri silikon mastik siparişlerinizde ücretsiz kargo fırsatlarını ve en iyi silikonları kaçırmayın. Toptan silikon fiyatları ve istediğiniz renk, ml ve özellikteki toptan silikon mastik sipariş vermek için whatsapp iletişim hattımız ile iletişime geçebilirsiniz.

 

İzolasyon Ürünleri

İzolasyon, yalıtım malzemeleri kullanılarak dışarıdan içeriye ya da içeriden dışarıya gerçekleşen enerji akışının azaltılmasıdır diyebiliriz. İzolasyon, yalıtım olarak da adlandırılabilir. Tüm dünyada oldukça sık kullanılan izolasyon ürünleri ülkemizde de yavaş yavaş kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle son yıllarda izolasyon ürünleri ülkemizde sıkça kullanılsa da henüz avantajları yeterince fark edilmemiştir. 

İzolasyon ürünleri yapıların ısı ve ses dengeleyicileri konumundadırlar. Dışardan gelen ses, hava ve ısı akımını hapsederek bina ve yapıları korumaktadır. İzolasyon malzemeleri farklı kullanım alanlarına göre birden çok izolasyon yalıtım malzemesi çeşidine sahiptir. Bu yapı yalıtım malzemeleri içeriğinde bulundurdukları sentetik hammaddeler, doğal ve karışımlı maddeler sebebiyle de birbirinden ayrılmaktadır. Isı yalıtım malzemeleri, ses yalıtım malzemeler, su yalıtım malzemeleri ve çatı yalıtım malzemeleri gibi ana gruplara ayrılmaktadır. Her ana yalıtım malzemesi grubunun da alt kırılımları, farklı kullanım alanı ve çeşitleri de bulunmaktadır. Temel olarak ısı yalıtım malzemeleri, ses yalıtım malzemeleri, su yalıtım malzemeleri ve çatı yalıtım malzemelerinin amaçları bina güçlendirme ve herhangi bir ses, ısı ve su sızıntısının yapı içerisine girmesini engellemektir.

 

İzolasyon Çeşitleri / Yalıtım Çeşitleri Nelerdir?

Isı Yalıtım

Isı yalıtım özellikle yapıların dış duvarları nedeni ile yaşadığı ısı kayıplarının önüne geçmek için yapılmaktadır. Isı yalıtımı, yapının dış yüzeyi ne kadar büyükse o kadar fazla öneme sahip olacaktır. Çünkü dış yüzey ne kadar genişse o kadar çok ısı kaybı yaşanmaktadır. Yapıların dış yüzeyine yapılacak olan ısı yalıtımı aynı zamanda su yalıtımı görevi de görmektedir. Isı yalıtım malzemeleri arasında bulunan ve ısı yalıtım işlemlerinde sıklıkla kullanılan poliüretan köpük uzun yıllar süren güvenli kullanım için önerilmektedir.

Isı izolasyonu binaları ve ortamı aşırı soğuktan yada aşırı sıcaktan korumaya yarayan izolasyon çeşididir. Bir dış yapının boyutu ne kadar geniş ve büyükse ısı yalıtımınında önemi o okadar büyüktür. Bunun nedeni dış yüzeyin büyüklüğüyle eş orantılı olarak ısı kaybı yaşanmaktadır.

En iyi ısı yalıtımı malzemelerinden biri olan köpükler ülkemizde en çok kullanılan izolasyon malzemelerindendir. Poliüretan köpük kimyasal bir polimerden oluşmaktadır. Havadaki nem ile genleşir ve 25 kat oranla genişer ve yüzeyi doldurur. Yapıştırıcılığı çok yüksek olan bu ürün sağlam bir şekilde yapışır ve ileriki dönemlerde de güçlü bir şekilde yapışmaya devam eder. Poliüreten köpük ısı yalıtım malzemesi olarak kullanıldığında ortam çok soğumadığı için klima yada doğalgaz kullanımınıda azaltır. Böylece tasarruf sağlanmış olur. Uzun ömürlü yapısı ve ekonomik fiyatlarıyla birçok ısı izolasyon malzemesinin önüne geçmektedir.

U tipi profillerin içerisine yerleştirilen cam yünü, taş yünü gibi ısı yalıtım malzemeleri haricinde alçı ya da çimento tercih edilerek duvara yapıştırma yoluyla ısı yalıtımı yapabileceğiniz cam köpüğü, fenol köpük ve ısı yalıtım strafor köpüğü mevcuttur. Poliüretan köpük seçeneği ile de ısı yalıtımını sağlayabilirsiniz. Poliüretan köpükler püskürtme yöntemi ile yalıtım işleminizi hızlı ve kolayca yapmanızı sağlar. Poliüretan köpüklerin yüksek mukavemet gücü ile ahşap, beton, tuğla vb inşaat malzemelerinin az ve orta hareketli birleşim yerlerinde, çatlakların doldurulmasında, pencere, kapı ve duvarların birleşim yerlerinde kullanabilirsiniz.

Tüm bu ısı yalıtım malzemelerinin yanı sıra ısıcam seçeneği ile de yapılarınızdaki ısı yalıtımını sağlayabilirsiniz. 

Ses Yalıtımı

Ses yalıtımı  dışarıdan gelen sesi ve içeriden giden sesi azaltmak amacıyla uygulanan izolasyon çeşididir . Özellikle sinema salonları, opera salonları gibi çok gürültülü yerlerde sıkça kullanılır. Bu yerler dışında ülkemizde ki hemen hemen her yapıda ses izolasyonu vardir. Böylece gürültü kirliliğinin önüne geçilmesi amaçlanmıştır.

Akustik süngerler, ahşap akustik paneller, titreşim izolatörleri, ağır ses bariyerleri, kontakt yapıştırıcılar, kauçuk bağlantı aparatları, polietilen bant, perlitli sıva, şap kenar bant ses yalıtım malzemeleri kullanılarak ses yalıtımı sağlanmaktadır.

Ses izolasyonu genel anlamıyla gürültü kirliliğinin önüne geçer ve konforlu bir yaşam alanı yaratmak için ideal bir uygulamadır. Ses yalıtımı günümüzde tüm yapılarda neredeyse zorunlu hale gelmiştir. Ses yalıtımı iç mekanlarda rahat etmenin en önemli koşuludur. Ses yalıtımının uygulanırken poliüretan köpük gibi yanmaz izolasyon ürünleri kullanımı tavsiye edilmektedir.

İki oda arasındaki ses dengesini sağlamak için uygulanan ses yalıtımı malzemeleri, çeşitli ürünlerle işlem sağlanarak en etkili sonucu size sunar. Ses yalıtım malzemeleri yapılardaki akustiği sağlayarak, seslerin birbirine karışmasını yankılanmasını sağlar. Ofisler, apartmanlar, kafe ve restaurantlar, müzik odaları gibi birçok alan için gerekli olan ses yalıtımı, kişilerin daha konforlu alanlarda yaşamalarına olanak tanır. 

Akustik süngerler, ahşap akustik paneller, titreşim izolatörleri, ağır ses bariyerleri, kontakt yapıştırıcılar, kauçuk bağlantı aparatları, polietilen bant, perlitli sıva, şap kenar bant ve özel ses yalıtım malzemeleri ile yapılardaki ses yalıtımını sağlayabilirsiniz. Akustik mastik ile ses yalıtımı yaptığınız alanın fayans, panel derz boşluklarını kolaylıkla doldurabilirsiniz. Ya da akustik yumurta sünger gibi ses izolasyon malzemelerini yüksek mukavemet gücü ile sabitleyebilirsiniz. 

Çatı İzolasyonu

Çatı yalıtımı , yapılardaki çatılardan su akmasına yada çatlamış çatılardan içeriye su girmesine engel olma amaçlı yapılan yalıtım çeşididir . Bu izolasyonun yapılmadığı zaman içeriye akan sular neme neden olmaktadır. Bu rutubet insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Çatı izolasyonu için kullanılan malzemeler en çok sosis mastikler , akrilik mastikler ve silikon mastiklerdir. Bu ürünler dışında zift ile membran da kullanılmaktadır.

Yıllar içerisinde gelişen teknolojiler ile birlikte çatı izolasyonunda ısı yalıtımı, ses yalıtımı ve radyasyon yalıtımı gibi yalıtımlarda önem arz etmeye başlanmıştır. Çatı izolasyonu çatıda bulunan betonarme yapının dış katmanı üzerine ilave bir katman olacak şekilde uygulanmalıdır. Aksi takdirde çatılardan sızan suyun zaman içerisinde ulaştığı yerde birikerek rutubet ve neme yol açar buda kişi sağlığını oldukça fazla tehdit etmektedir.

Çatı izolasyonu için sosis mastik, akrilik mastik ve çimento şap gibi yapılarla birlikte kullanılabilen silikon mastikler tercih edilmektedir. Bu silikon mastikler dışında çatı izolasyon zifti de oldukça fazla tercih edilmektedir. Zift çatı üzerindeki betonarme yapıya kalın bir tabaka olarak sürülür. Kullanılan bu zift yapısı ısıyı hapsettiği için kış aylarında binanın ısı yalıtımını da sağlamış olmaktadır. Zift yüzenini koruması için üst katmana membran ve shingle diye adlandırılan kimyasal silikonlar sürülmektedir. Bu kimyasal havanın aşırı sıcak veya soğumasıyla zarar görebilmektedir. Zaman zaman membran silikonların kontrol edilmesi gerekirse de yenilenmesi gereklidir. Bu izolasyon türünde en fazla bilinen izolasyon malzemeleri membran malzemelerdir. Bunun yanı sıra mastik malzemeler ve sürme esaslı malzemeler de bu izolasyon türünde kullanılmaktadır. 

Pencere İzolasyonu

Pencere izolasyonunda en önemli konu çift cam kullanımıdır. Ülkemizde genellikle tek camlı pencereler tercih edilse de, özellikle yeni yapılarda çift camlı pencereler tercih edilerek ısı kaybı en aza indirilmektedir. Eskiyen pencereleriniz de kıl fitil değişimi yaparak pencere izolasyonuna katkı sağlamanız mümkündür.

Pencere izolasyonu için ısıcam, çift cam seçeneklerinin dışında kapı ve pencere bantları da kullanılmaktadır. Dışarıdan sızan soğuk havayı önlemek için pencere kenarlarına ve hava sızıntısı yapan alanlara pencere bantlarını takarak ısı dengesini sağlayabilirsiniz. Pencerelerinizin pvc kanatlarında oluşabilecek tahribatlar içinde kapı ve pencere silikon mastik veya abc 940 kapı ve pencere köpüğü kullanılabilmektedir.

 

Su İzolasyonu

Yapılarlarda uygulanan izolasyon çeşitlerinden biri de su izolasyonudur. Su izolasyon uygulamaları nem ya da suyun yapının bir bölümüne veya kapladığı bir alana zarar vermesini engellemek adına yapılan bir uygulamadır. Su izolasyon ürünleri duvar, çatı ve yapının çevresine uygulanabilmektedir. Havuz ve su deposu gibi su ile ilişkili yapılarda olası çatlak, yıpranma sonucunda oluşabilecek olumsuz durumları engellemek için su izolasyonu sağlanmalıdır. Mutfak, banyo,  tezgah, duşakabin yatağı, küvet kenarı gibi alanlar içinde su yalıtımı yaparken su sızdırmaz kenarlıkları kullanılmaktadır. Ayrıca sıklıkla su izolasyonunda poliüretan köpük kullanılır. 

Su izolasyonu yapılardaki nemi azaltmaya , kötü kokuları önlemeye , küfleşmeden korumaya yardımcı olan yalıtım çeşidir. Böylece yapıların ömrünü uzatır. Suyun binalara verdiği hasar gözle görülür olmasada oldukça yüksektir. Su izolasyonu sayesinde bu hasar etkili bir şekilde azalır. Böylece yapılan yalıtım sayesinde yapının uzun ömürlü olması kısa vadede masraf çıkarmaması ekonomik olarak da faydalıdır . Su izolasyonu yapılar dışında çatılarda , balkonlarda , havuzlarda da kullanılmaktadır.Ayrıca evlerde tavanlardan akan suyun da su yalıtımı ile önüne geçilmiş olur.

Su yalıtımında kullanılan malzemelerin başında gelen poliüretan köpükler uygun fiyatlı olması ve uzun ömürlü olmasıyla yüksek avantajlar sağlar. Bu köpükler sayesinde küflenme , koku yada rutubet sorunuyla uzun yıllar karşılaşılmamaktadır.

 

Yangın Yalıtımı

Yangın yalıtımı can ve mal kaybının en aza indirilmesi amaçlanarak yapılan yalıtım çeşididir. Yangın esnasında kolay kolay yanmayacak yangın yalıtım malzemeleri ile bu işlem gerçekleşir. Bu malzemelerden bazıları alçı levha , cam fitili , ısı dayanıklı boyalar , özel kapılar , camköpükleri , ve bazı mastiklerdir.

 

Pencere İzolasyonu

Pencere izolasyonu genellikle yapıda ısı kaybı yaşanmaması için yapılan izolasyon çeşididir. Çift cam kullanımı genellikle bu sorunu çözmektedir ve ısı kaybını oldukça azaltmaktadır . Çift cam dışında pencerelerde kullanılan eskimiş kıl fitilleri değiştirmekte pencere izolasyonuna katkı sağlar. Yapıya giren soğuk havalar için çift cam ve kıl fitil dışında pencere bantlarıda kullanılmaktadır.Ayrıca pencerenin pvc kanatlarında oluşan tahribatları için silikon mastik kullanımı yaygındır.

İzolasyon Markaları 

Zamanla gelişen ve gelişen dünyayla birlikte izolasyonun önemi yıllar geçtikçe daha çok artmaktadır. Yüzlerce izolasyon ürünü , onlarca izolasyon malzemesi üreten marka bulunmaktadır. Bu markalardan akla gelen ilk kaliteli ve uygun fiyatlı markalar şüphesiz ki ABC Sealants Wacker Soudal Selsil ve Memo Chem'dir. Bu dev markalar yıllardır izolasyon malzemeleri konusunda kendini ispatlamış , kalitesinden ödün vermeyen markalar arasındadırlar. Bu markaların çeşitleride oldukça kaliteli ve ürün bazında fazladır.Genellikle bir kimyasal dübelin kullanımını kolaylaştırmak için kimyasal dübel tabancaları kullanılmaktadır. Yada bir mum silikon kullanımı için tabancaya ihtiyaç duyulur. Bunun içinde mum silikon tabancaları kullanılmaktadır. Bu ek malzemelerde sitemizde oldukça uygun fiyatlardan satılmaktadır. Bu Markaların yüzlerce çeşit izolasyon ürünü bulunmaktadır. Bu markaların ürünlerine web sitemizden bakabilir fiyatlarını detaylı inceleyebilirsiniz .

İzolasyon Fiyatları

İzolasyon fiyatları yapılcak yalıtım çeşidine ve yapıya göre değişiklik göstermektedir.Örneğin bir dış cephe izolasyon fiyatı kullanılcak ürüne , markasına yada yalıtım yapılcak yapıya göre değişir. İzolasyon malzemeleri fiyatları sitemizde uygun fiyatlara satılmaktadır. Ayrıca toptan alımlarda özel iskontolarımızda mevcuttur. Detaylı bilgi için bizi arayabilir yada sitemize göz gezdirebilirsiniz. Ayrıca aktif kampanyalarımızı inceleyip yararlanmayı unutmayın .

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.