x
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

x

Filtre
{{ CAT. NAME }}
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat
3 4

Hırdavat Malzemeleri

Hırdavat, basit tamir işleri için kullanılan el aletlerine denir. Yaşam alanlarımızda çoğu zaman ihtiyaç duyduğumuz malzemeler hırdavat malzemeleridir. Tamir ve onarım işlerinde yıpranmış ürünleri veya bir parçası zarar gören ürünleri uzun soluklu kullanabilmek için çaba sarf ederiz.Ürünlerimizin zaman içerisinde yıpranması, aşınması sonucunda hırdavat malzemeleri ile tamir edebiliriz. Böylelikle tasarruf edebiliriz. Genel kullanım alanı ve ürün yelpazesi çok çeşitli olan hırdavat malzemeleri nalbur diye tabir edilen işletmelerde satılmaktadır. 

Hırdavat malzemeleri, yıpranma, aşınma ya da bozulma süreçlerinden geçen ürünleri tekrardan kullanılabilir hale getirilmesi için kullanılması gereken, bir başka söyleyişle tamirat işlerinde kullanılan aletler topluluğuna verilen isimdir. Sözlük anlamıyla kilit, tel, çivi, metal eşya anlamına gelen hırdavat, alet ve taşınabilir makinelere verilen genel addır. Hırdavat malzemeler piyasada birçok farklı kategoride bulunabilmektedir ve bu kategoride oldukça geniş yelpazede ürün çeşitliliği sunulmaktadır. Endüstriyel bantlar, elektrik araç gereçleri, boya ürünleri, cıvata, somun, vida, tel, çivi, bits ucu, kesici ve delici aletler, emniyet kilitleri, eldiven ve zımpara çeşitleri hırdavat malzemelerinden yalnızca birkaçı olarak sayılabilir. Halatlı emniyet kilidi, metal kesici taş, kompozit panel klipsi, metal kesici disk, köpük tabanca, granit panç, dübel tabancası, matkap ucu, bits ucu çeşitleri, cam takozu, şerit metre gibi ihtiyacınıza uygun ürünler hırdavat malzemeleri kategorisinde bulunur. 

Hırdavat malzemeleri elektronik, profesyonel ve basit el aletleri olmak üzere çeşitlendirilmektedir. Örneğin matkap bir elektrikli hırdavat malzemesidir. Günlük hayatta bir marangoza ihtiyaç duymadan bütün işlerinizi kolaylıkla matkap ve matkap uçları ile yapabilirsiniz. Hırdavat malzemeleri hayatımızın her noktasına dokunmaktadır. İşletmelerin bina yapımında, küpeşte korkuluk imalatında, banyo dolabı, mutfak dolabı gibi marangozluk işlerinde, inşaat işlerinin her alanında sıklıkla hırdavat malzemeleri kullanılmaktadır. İş güvenliği için iş eldiveni, tesisat işleri için delici kesici matkap uçları, sevkiyat yapan lojistik firmaları için koli bandı ve streç film, marangozlar için mdf lam kesici testere ve suntalam kesici testere gibi çeşitli malzemeler her ihtiyacı karşılayan hırdavat malzemeleridir.

>

Hırdavat Malzeme Çeşitleri

    Beton Delici ve Metal Delici

Hırdavatçılarda kolaylıkla bulabileceğiniz matkap uçları birçok delme ve vidalama işleminizde size yardımcı olacak hırdavat malzemelerinden biridir. Matkap uçları ihtiyaca yönelik farklı boy, kalınlık ve materyallerle ayırmışsa da matkap uçları genel olarak üç farklı kategoride incelenmektedir. Bunlardan ikisi beton ve metal delmek için kullanılan uçlardır.

Beton delici malzemelerinden olan beton delici matkap ucu kırılmaz ve kaliteli yapılarıyla en zorlu duvarlarda bile delme işlemini başarıyla gerçekleştirmenize olanak sağlarlar. Adından da anlaşılacağı üzere beton yüzeylerde kullanım için üretilmişlerdir. Darbeli ve kırıcı özellikteki matkaplarla birlikte kullanımı uygun olan beton delici matkap uçları, oldukça temiz çalışma ortamı yaratır ve bu sayede uzun ömürlü kullanım fırsatını da beraberinde getirirler.

Metal delicilerden olan metal delici matkap uçları demir bakır, pirinç, alüminyum, çinko ve alaşımsız çelik gibi malzemeler üzerinde kolaylıkla delme işlemleri gerçekleştirme fırsatı sağlarlar. Hırdavat malzemelerinden diğer beton delici çeşitleri ise piyasada metal kesici taş, metal kesici disk olarak geçmektedir.

 

      Silikon Tabancası

Hırdavat malzemelerinden birisi olan silikon tabancasının geniş kullanım alanı vardır. Üretimde kullanılabilirliğinin yanında silikon tabancası tamiratlarda da oldukça sık kullanılmaktadır. Silikon tabancası çeşitleri iki ayrı ana başlıkta incelenebilir. Bunlardan birisi soğuk silikon tabancası ve bir diğeri ise sıcak silikon tabancasıdır. Sıcak silikon tabancaları elektrikli aletler olup gövde, ısınma gövde ve tetikten oluşmaktadır ve görünümü gerçek bir tabancaya benzemektedir. Metal bir düzeneğe sahiptirler ve silikon akıtması tetiğe basılarak gerçekleşir. Sıcak silikonlar da dikkat edilmesi gereken nokta, kullanım ısısına ulaşmasını beklemek olacaktır. Aksi takdirde yapışma kuvvetli gerçekleşmeyecektir.  Yüksek sıcaklıklarda çıkan silikon zararlı olacağı için uygulaması dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Ahşapta, metalde, sıcağa dayanıklı plastiklerde, bazı malzemelerin elektrik yalıtımlarında sıcak silikon tabancası kullanılabilmektedir.

Soğuk silikon tabancaları, sıcak silikon tabancaların aksine yanma gibi riskler beraberinde getirmezler. Düzeneği sıcak silikon tabancasından farklı bir mekanizmadır. Soğuk silikon tabancalarında sıvı halindeki tüpler tabancanın gövdesinin içerisine yerleştirilir. Cam kenarlarında, lavabolarda, banyo ve mutfak ürünlerinde yalıtım ve tamir amaçlı kullanılırken duvar ve tahta gibi yüzeylerde yapıştırıcı maksatlı kullanılabilmektedir. Sıcak silikon tabancası da soğuk silikon tabancası da kullanımı yaygın olan iki tür olarak piyasada bulunmaktadırlar. 

     Kesiciler ve Taşlamalar

Kesici taşlar, kesme ve yüzey aşındırma uygulamalarında kullanılmaktadır. Metal kesme diskleri, inox kesme diskleri, döküm kesme diskleri, alüminyum kesme diskleri, ray kesme diskleri gibi bir çok kesme taşı çeşidi mevcuttur. Kesici disklerin her yüzey için farklı kalınlık ve aşındırma özelliği bulunmaktadır. Böylelikle hassas yüzeylerde deforme oluşturmadan kesme işlemi sağlanmaktadır. Kesilecek yüzeyin kalınlığına göre disklerin çapları değişmektedir. Kimi yüzeyler ince ve kolay kesilebilen hassas yüzeylerdir kimi yüzeyler ise oldukça serttir. Bu yüzeylerin kesme süreci yüzey yapısının farklılığı sebebiyle değişecektir. Hırdavat malzemelerinin gözde ürünü olan kesici taşlar oluşan bu farklılıklar için farklı ölçülerde farklı dayanım gücüne göre üretilmektedir. 

 

     Ölçme Aletleri

Ölçme aletleri, basit el hırdavat malzemesi olarak sınıflandırılmaktadır. Basit el aleti olmasına rağmen hemen hemen her evde iş yerinde ölçme aletleri bulunmaktadır. Özellikle inşaat endüstrisi ve  mimari sistemlerde sıklıkla kullanılan ölçme aletleri hafif ve dayanıklıdır. Ölçme aletleri şerit metre, multimetre, voltmetre, ışık ölçer, açı ölçer, kumpas gibi hırdavat malzemelerinin tümüne denmektedir. Ölçme aletlerinin kimi uzunluk kimi ısı kimi ise akımı ölçmek için kullanılmaktadır. Çok geniş bir kullanım alanına sahip olan ölçme aletleri farklı niteliklere ve tasarımlara sahiptir. 

 

     Streç Film

Streç film gıda streci, sanayi tipi streç film, endüstriyel streç film, palet streç film gibi çeşitlere ayrılmaktadır. Hırdavat malzemeleri arasında çok rağbet edilen ürün çeşididir. Streç film polietilen malzemelerden üretilmiştir. Polietilen sebebiyle kolaylıkla gerilir. Sevkiyat için hazırlanan kolilerin paketlenmesini ve paletlere sabitlenmesi için endüstriyel alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. İstenilen ölçülerde üretilen streç filmler her ihtiyacı karşılar niteliktedir. Streç filmlerde 17 mikron ve 25 mikron olmak üzere kalınlık ölçüsü bulunmaktadır. 17 mikron streç film sık kullanılan streç film çeşididir. 

 

    Koli Bandı

Hırdavat malzemesi olan koli bandı, hotmelt koli bandı, akrilik koli bandı, solvent koli bandı, şeffaf koli bandı, kraft koli bandı, renkli koli bandı ve baskılı-logolu koli bandı olmak üzere birçok çeşidi mevcuttur. Koli bandı ev taşıma durumunuzda kolilerin ve eşyaların zarar görmemesi için karton kutuları sabitlememize olanak sağlar. Böylelikle koli içerisindeki eşyalarımıza zarar gelmez. Hemen hemen her evde bulunan koli bandı kişiler tarafından fark edilmese de çeşitli özelliklere sahiptir. Farklı koli bandı çeşitlerinin sahip olduğu özellikler değişmektedir.  Örneğin hotmelt koli bandı sıcak tutkal kullanılarak üretilirken akrilik koli bandı ise solvent bazlı kimyasallar ile üretilmektedir. 

 

    Maket Bıçakları

Yaşam alanlarımızda sıklıkla kullandığımız maket bıçakları hırdavat malzemeleri arasında yerini alır. Basit el aletleri niteliğinde olan maket bıçakları oldukça kullanışlıdır. Ev, ofis, okul ve atölyeler gibi çeşitli alanlarda kesme işlemleri için kullanılır. Özel kilitleme özelliği ve ergonomik yapısı ile maket bıçakları oldukça fazla tercih edilir. Detaylı ve ince işçilik gerektiren işlerde maket bıçakları kusursuz bir kullanım sunarak ihtiyaçlarınızı gidermektedir. İnce maket bıçağı, alüminyum gövdeli maket bıçağı, profesyonel maket bıçağı, çift ağızlı maket bıçağı, katlanır maket bıçağı, yaylı maket bıçağı gibi birçok maket bıçağı çeşidi mevcuttur.

Toptan Hırdavat Malzemeleri Fiyatları

Tamir sürecinde tamircinin işi bilmesinin gerekliliği kadar hırdavat malzemelerinin de kaliteli olması beklenir. Kaliteli ve işlevli hırdavat malzemeleriyle tamiratı yapılan ürünün kullanım süresinin uzun ömürlü olması sağlanır. Hırdavat malzemelerinin kaliteli ve dayanıklı olması kadar fiyatının da bu beklentileri karşılaması aynı oranda önemlidir. Piyasada birçok farklı hırdavat malzemesi, farklı markalarda ve fiyatlarda bulunmaktadır. Hırdavat malzemelerini toptan almak, fiyat performans alanında avantaj sağlayacaktır çünkü hırdavat malzemelerinin toptan satışları piyasada daha yaygındır. Bu noktada alacağınız miktar, adet fiyatını belirleyecek olan etkenlerden birisidir. Toptan hırdavat fiyatlarını belirleyen bir başka etken ise aradığınız ürünün hangi malzemeden üretilmiş olmasıdır. Toptan hırdavat fiyatları ve kaliteli hırdavat malzemeleri için web sitemize göz atabilirsiniz. Firmamız toptan hırdavat malzemeleri satışı yapmaktadır. Fabrikadan direkt toptan hırdavat malzemesi temini sağlamaktayız. Böylelikle siz değerli müşterilerimizin en uygun toptan hırdavat malzemelerini satın almanızı sağlıyoruz. 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.